Hållbart lönar sig
på flera sätt

Placera hållbart! Särskilt om det är i linje med organisationens verksamhet i övrigt, något som ju är väldigt tydligt när det gäller Svenska kyrkan. Det säger Sarah Olofsson, investeringsspecialist och ansvarig för kyrkliga kunder på Swedbank Robur.
 

Mycket nytt i Swish

Det verkar inte finnas något stopp på Swishutvecklingen. Den mobila betaltjänsten fortsätter växa så det knakar, både bland privatpersoner och sedan förra året också hos företag, organisationer och föreningar.
 

Nya sedlar på väg

Nu får Sverige nya sedlar och mynt. Den 1 oktober började första omgången distribueras. Då handlar det om nya 20-, 50-, 200- och 1 000-kronorssedlar.
 

Färre kontanter i omlopp

Kontantmängden minskar snabbt och stadigt. 2007 fanns det kontanter för 109 miljarder kronor i omlopp i Sverige. I juni i år hade det minskat till 78 miljarder kronor.
 

Dags för kyrkans dag

Liksom tidigare år arrangerar Swedbank Svenska kyrkans dag på ett par platser i landet under hösten. En av dessa är Sundbyberg, härintill representerat av Duvbo kyrka. Detta för att informera och berätta om nyheter, banktjänster och konjunktur samt förstås för att träffa företrädare för kyrkan lokalt.
 

Malmö pastorat
säljer fastigheter

Ett par fastigheter i år, och ytterligare tre till fyra stycken de närmaste åren. Det är vad Malmö pastorat räknar med att sälja. Och hoppas att det ska ge 30-40 miljoner kronor i intäkter.
 

Framtidstro – men även viss oro

Swedbank ser ganska ljust på den ekonomiska framtiden, och räknar med tillväxt både globalt och i Sverige de närmaste åren. Det framgår av en färsk konjunkturrapport från banken. Men oro lurar i vassen, bland annat i form av obalanser i Kina och politiska risker i Ryssland.
 

Slopad skattereduktion för gåvor

Skattereduktionen för gåvor till ideell verksamhet slopas den 1 januari 2016, vilket beräknas öka skatteintäkterna med 250 miljoner kronor.
 

Användarmöte
med full GAS

Den 19-20 november arrangerar Eniac Data årets användarmöte med fokus på ekonomifunktionerna i GAS, Gemensamt administrativt stöd, för Svenska kyrkan.
 

Kyrkan delar ut pengar

Svenska kyrkan öppnar plånboken. Flera goda börsår kombinerat med rejäla vinster från jord- och skogsbruk är bidragande orsaker till att över 570 miljoner kronor delas ut till församlingar, pastorat och stift.
Sök i Kyrkmyntet

Med långvariga relationer

Lars Backe på Swedbank i Malmö är välkänd i organisationsvärlden och har arbetat många år med bankens organisationskunder, däribland Svenska kyrkan. Hans framgångsrecept är att skapa långvariga relationer som bygger på förtroende, ömsesidig respekt och trygghet.
Länkar

Prenumerera på Kyrkmyntet

Prenumerera
Följ vårt RSS-flöde
Kontakta kyrkan
Vill du kontakta Svenska kyrkan på nationell nivå om Kyrkkontot eller banksamarbetet?

Svenska kyrkan
751 70 Uppsala
Telefon 018-16 95 00

Kontaktpersoner:
» Lena Hognesius
» Anders Thorendal

Besök gärna Kyrkkontots hemsida på Kyrknätet.

Tipsa redaktionen

Har du någon idé om vad du vill läsa om?
Skicka ett mail till oss och berätta!

Kyrkmyntet utges av Swedbank och Sparbankerna.
Ansvarig utgivare: Mats Blanck, Swedbank, 018-17 35 81
Redaktion: Hårda ord, Johan Hård, 070-577 76 55